Mexicaanse zomerse salade

 Lekker lichte maaltijd voor een warme zomerse dag

 Ingrediënten voor 4 personen

- 200 gr couscous

- 2 rode paprika’s

- 2 avocado’s

- 1 blikje mais

- 1 pot kidney bonen

- 100 gr veldsla

- 2 tl gedroogde koriander

- 2 tl cayennepeper 

- 1 tl komijn

- snufje zout

- 3 el olijfolie

 

 Bereiding

Doe de couscous in een grote schaal en giet er kokend water overheen. Zorg ervoor dat er ongeveer 1 cm water boven de couscous staat. Laat de couscous wellen en voeg de gedroogde koriander toe. 

Snijd de paprika en avocado in blokjes en laat de mais en bonen uitlekken.

Roer alles door de couscous. Voeg de cayennepeper, komijn en een snuf zout toe. Voeg vervolgens als laatste de veldsla en olijfolie toe. 

Tip: lekker met sinaasappel Dressing.