Twijfel in oprechtheid

Twijfel over oprechtheid in de zorg

Ik ben laatst weer met mijn neus op de feiten gedrukt geworden.

Deze situatie heeft mijn altijd bestaande twijfels en achterdocht weer tot leven geroepen.

De vraag is, moet of wil ik hier iets mee doen of doe ik of mijn neus bloed en ga gewoon verder. Dit laatste is het makkelijkst, maar in mijn hoofd kan ik hier niet mee omgaan. 

Even een kleine toelichting.

Ik heb op een niet zo'n slimme manier voor 'klokkenluider' gespeeld. Dit heb ik gedaan tijdens mijn rol als docent. Ik heb een zorgorganisatie met naam op een facebookpagina vermeld. Dit was ook erg gemeen van mij. Ik heb aan die beruchte facebookgroep een vraag gesteld om informatie te verkrijgen waarmee ik mijn leerlingen kon beschermen tegen een wel heel, niet te begrijpen, domme actie vanuit de toplaag van de zorgorganisatie. Mijn leerlingen wil ik beschermen tegen het management van die organisatie, deze organisatie denkt dat ze de poppetjes op de werkvloer zomaar kunnen bespelen zoals het goed uitkomt. Deze leerlingen die net beginnen in de zorg. Deze leerlingen die hard nodig zijn in de zorg. Deze leerlingen hebben ze in totale paniek gebracht. Bij het management geen grammetje empathie te zien, de o zo noodzakelijke competentie in de zorg. Iets waarvan wordt verwacht dat de mensen aan bed zeker aan moeten voldoen. Hoe is dit mogelijk.

En dan zijn jullie zeker nieuwsgierig wie die zorgorganisatie is? Ja, dan komt nu het volgende. Ze hebben me ontdekt op facebook. Was natuurlijk te verwachten. Ik ben op het matje geroepen. Ik heb mijn oprechte excuses gemaakt en het bericht verwijderd. Is dit zwak van mij? Ik had uiteraard niet de vuile was mogen buitenhangen als professioneel docent. Nou kan ik ook wel iets vertellen over dat professioneel docent zijn, maar dat is weer een ander verhaal. Ik maak hele spannende tijden mee op het moment. Dus ik ben, heel begrijpelijk, een niet te vertrouwen persoon voor.... Dat blijkt uit het feit dat ik ineens verdachte vriendschapsverzoeken krijg op mijn facebookpagina, waar ik heel na├»ef intrap. Heel mijn LinkedIn is doorgespit. Waarschijnlijk hebben ze deze website ook ontdekt. Je snapt wel, ik noem even geen namen meer! 

Dit voorval staat natuurlijk niet alleen. Deze zaken gebeuren aan de lopende band. Er is geen transparantie naar de mensen op de werkvloer. De informatie die gegeven wordt is verdraaid. Ze maken het verhaal mooier, zodat het lijkt of iemand anders verkeerde beslissingen neemt. Laat ik hier nou net een neusje voor hebben. En ik kan niet zo goed verkregen informatie voor mij houden. In welke wereld ben ik beland. Wil ik hier wel deel van uitmaken. Het voelt niet goed. 

Wat ga ik nu doen. De zorg verlaten en mijn rust terug vinden. Of........ Er zijn eigenlijk maar twee opties. 

Spannend toch, ik houdt jullie op de hoogte en wie weet wie nog meer.